LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Tom Yum Gai

60 minutter 4 personer Nem

Tag dine smagsløg direkte til de thailandske gader med denne fremragende opskrift på en dejlig omgang Tom Yum Gai.

Ingredienser

400 g Kyllingefilet
1 liter Grøntsagsbouillon
1-2 spsk Tom Yum paste
200 g Champignong
5 stk Skalotteløg
2 fed Hvidløg
1 stængel Citrongræs
6 stk Kaffirblade
1 spsk Galangarod (kan undlades)
1 spsk Ingefær
30 g Palmesukker
3 spsk Fiskesauce
1 stk Rød chili
5 stk Cherrytomater
2-4 spsk Kokosmælk
Servering
Koriander
Frisk chili
Limeskal

 

Fremgangsmetode

Tom Yum Gai er en utrolig velsmagende thaisuppe med lækre kyllingestykker, hvor der bestemt ikke er sparet på hverken smag eller krydderi. Tom Yum er betegnelsen for en række forskellige supper inden for det thailandske køkken, mens “gai” faktisk betyder “kylling”. Er du mere til rejer, kan du finde vores opskrift på Tom Yum Goong her.

Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.

Step 1.

Kog kylling i en gryde med bouillon i 16-18 minutter. Tag kyllingen op og skær det i tynde skiver. Stil det til side og klargør alle ingredienserne til suppen.

Step 2.

Hak løg og hvidløg fint. Skær champignon i skiver, og riv frisk ingefær og galangarod.

Step 3.

Steg løg, hvidløg, ingefær, galangarod og champignon i lidt olie. Tilsæt herefter citrongræs (husk at banke den flad først), kaffirblade, sukker, chili og tom yum paste. Tilsæt alt grøntsagsbouillon, og fiskesauce, og varm suppen op under låg i 20 minutter.  

Step 4.

Skær cherrytomaterne i både. Tilsæt herefter rejer, kokosmælk og tomaterne og lad det småsimre i yderligere 5 minutter. 

Step 5.

Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker. 

Step 6.

Server Tom Yum Gao suppen i skåle og drys med friskhakket koriander, revet limeskal og friskhakket chili.

Velbekomme!

Anvendt i opskriften

Se alle produkter


    Følg os

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din kurv er tom
        Beregn forsendelse