Vietnamesisk nudelsalat
Denne salat er en populær ret i det vietnamesiske køkken, og er blandt andet kendt for sin lette, aromatiske og sprøde karakter. Nyd til frokost, eller som et let aftensmåltid. Mangler du kødet, smager nudelsalaten herligt sammen med marineret svinekød eller stegt oksekød. Mulighederne er mange!
Fremgangsmetode
Med denne Vietnamesisk nudelsalat, går du aldrig helt galt i byen. Nudelsalaten er dejlig sprød og knasende, og smager fantastisk kombineret med risnudler vendt i en syrligt sød vietnamesisk dressing toppet med en smagfuld peanutsbutterdressing. Opskriften er vegetarisk, men kan sagtens nydes med svinekød eller oksekød.
Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.
Step 1. – Dressing til Nudler:
Pil hvidløget og hak det fint. Hak chilien fint – undlad eventuelt kernerne, hvis det skal være mindre stærkt.
Step 2.
Kom hvidløg og chili i en skål sammen med fiskesauce, sukker, riseddike. Har du ikke riseddike, kan du bruge lagereddike eller limesaft. Rør rundt indtil sukkeret er opløst.
Step 3.
Kog nudlerne og vend halvdelen af dressingen sammen med nudlerne.
Step 4. – Peanutbutterdressing
Bland peanutbutter, vand, friskrevet ingefær, saften fra en lime og lidt soja i en skål. Spæd op med lidt ekstra vand, indtil du har den ønskede konsistens. Smag dressingen til, og juster smagen med mere lime eller soja.
Step 5. – Salat
Snit agurk, gulerod, rød peberfrugt, rød- eller hvid spidskål fint. Vend dem med resten af dressingen, der blev brugt til nudlerne.
Step 6. – Lynsyltede radiser
Skær radiserne i tynde skiver, og overhæld med eddikelagen bestående af lidt riseddike, sukker og vand. Lad radiserne trække, mens du anretter salaten.
Step 7.
Server nudler og grøntsager i en skål. Top med de lynsyltede radiser, peanuts og urter såsom koriander, mynte eller thai basilikum, og top med peanutbutterdressing og sesamfrø.
Velbekomme!
Ingredienser
Dressing | |
2 fed | Hvidløg |
1 stk | Rød chili |
1 dl | Sukker |
1 dl | Riseddike |
3 dl | Vand |
200 g | Kogte risnudler |
Peanutbutter dressing | |
4 spsk | Peanutbutter |
½ dl | Vand |
1 tsk | Ingefær |
1 stk | Lime (saften) |
Soja | |
Salat | |
½ stk | Agurk |
1 stk | Gulerod |
1 stk | Rød peberfrugt |
½ stk | Rød- eller spidskål |
Lynsyltede radiser | |
30 g | Radiser |
Lidt riseddike | |
Lidt sukker | |
Servering | |
Peanuts | |
Friske urter | |
Sesamfrø |