Sprøde kæmperejer med kewpie mayo
Udarbejdet af Camilla Thorenfeldt.
Kæmperejer gemt i sprød forårsrulledej dryppet med japansk Kewpie mayo og en dejlig stærk sriracha sauce, drysset med sesamfrø og frisk forårsløg. What’s not to like?!
Fremgangsmetode
Step 1.
Start med at rense dine rejer. Vi anbefaler, at du fjerner den smule indvolde, som rejen har siddende langs ryggen. Skyl rejerne godt af, og lad dem tørre på et stykke papir. Giv dem lidt salt, friskkværnet peber og mild paprika. Du kan med fordel erstatte paprikaen med mild chilipulver. Giv rejerne et lille snit, så de ikke bukker rundt.
Step 2.
Del dit forårsrullepapir så det passer til størrelsen på dine kæmpe rejer. Rul rejerne i forårsrullepapiret.
Step 3.
Varm olie i en dyb stegepande eller i en gryde på 175 grader. Put rejerne i stegepanden eller gryden og steg dem gyldne på begge sider. Det går stærkt, så hold øje med farven. Lad rejerne efterfølgende ligge på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie. Gentag indtil alle rejer er stegt.
Step 4.
Server dine sprøde kæmperejer drysset med din yndlingssauce. Vi kan stærkt anbefale vores japanske Kewpie mayo kombineret med en dejlig stærk sriracha sauce. Drys med blandet sesamfrø og forårsløg.
Velbekomme!
Ingredienser
500 g | Friske eller frostne kæmperejer |
1 pk | Forårsrullepapir |
1 tsk | Paprika eller tørret chili |
2 tsk | Salt |
2 tsk | Sort peber |
Fritureolie eller rapsolie | |
Tilbehør | |
Kewpie mayo | |
Sriracha sauce | |
Sesamfrø | |
Forårsløg (pynt) |