LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Shakshuka

45-50 minutter 4 personer Let

Træd ind i det nordafrikanske køkken med vores skønne opskrift på Shakshuka. Skal retten være ekstra lækker, kan du tilføje bønner eller linser. Ønsker du kød, kan du med fordel tilføje kylling eller en krydret chorizo.

Ingredienser

2 spsk Olivenolie
1 stk Stort løg
2 stk Røde peberfrugter
3 fed Hvidløg
1 tsk Spidskommen
1 tsk Paprika
½ tsk Cayennepeber
400 g Hakkede tomater
600 g Friske tomater
1 spsk Tomatpure
1 tsk Sukker
Salt & Peber
4-6 stk Æg
150 g Burrata (kan undlades)
Frisk Persille eller koriander
Servering
Fladbrød eller pita

 

Fremgangsmetode

Shakshuka – også stavet shakshouka, er en lækker vegetarisk ret, der stammer fra Nordafrika. Retten er desuden blevet populær i mellemøstlige lande, og består af pocherede æg i en lækker og velsmagende tomatsauce spækket med smag. Traditionelt set nydes retten til morgenmad, men herhjemme foretrækker vi at spise retten til aftensmad. Skal det være ekstra let, kan du bage din shakshuka i ovnen såfremt, at du har en ildfast pande. Driller de pocherede æg, kan det være nemmere at få æggene til at sætte sig i ovnen, uden at tomatsaucen brænder på.

Step 1. Forberedelse

Start med at hakke løg groft, finthakke hvidløg og skære peberfrugter og tomater i tern.

Step 2.

Varm en stor pande op ved middel varme med olivenolie, og sauter løgene indtil de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt derefter hakket peberfrugt og steg i 3-5 minutter.

Step 3.

Tilsæt hvidløg, spidskommen, paprika og cayennepeber til panden. Rør godt rundt og lad det stege i cirka 1 minut.

Step 4.

Tilsæt de hakkede tomater, dåsetomater og tomatpuré. Rør godt rundt og bring blandingen i kog. Reducer varmen og lad det simre i 15-20 minutter, indtil saucen er tyknet. Smag til med salt, peber og lidt sukker. (Sukkeret kan undlades, men afbalancerer syren fra tomaterne).

Step 5.

Når saucen er tyknet, laves der små fordybninger i saucen med en ske. Hvis fordybninger flyder sammen, er saucen ikke tyknet nok. Slå derefter forsigtigt et æg ud i hver fordybning.

Step 6.

Dæk panden med et låg, og lad det simre i 5-7 minutter, indtil æggene er pocherede. Æggehviderne skal være faste, men blommerne skal stadig være flydende. Husk at tjekke dine æg undervejs, og juster eventuelt varmen.

Step 7. Servering

Server den lækre shakshuka med hakket koriander eller persille samt buratta med friskkværket peber. Alternativt kan du bruge smuldret feta- eller salatost. Nyd herligheden med fladbrød eller pita. Velbekomme!

Anvendt i opskriften

Se alle produkter


    Følg os

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din kurv er tom
        Beregn forsendelse