LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Polentakage med citron og mandler

60 minutter 3-4 personer Nem

Vores polentakage med citron og mandler smager meget mere syndigt end den er. Kagen er baseret på majsmel, der giver kagen en blød og svampet konsistens, og er helt fri for hvedemel. Et dejligt glutenfri og sundere alternativ til andre glutenholdige kager, hvor der bestemt ikke er gået på kompromis med smag eller kvalitet.

Fremgangsmetode

Hvis du elsker en blød og svampet kage, bliver du nødt til at prøve vores uimodståelige polentakage med citron og mandler. Hvedemelet er erstattet med polenta, som består af majsmel. Polenta bliver blandt andet hyppigt brugt i Italien til at lave polentagrød. Det er et dejligt glutenfri alternativ til andre meltyper, og I kager og bagværk bidrager majsmelet til at give en god krumme, der kan minde om en saftig sandkage.

Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.

Step 1.

Pisk blødt smør og sukker sammen, til det bliver lyst og luftigt.

Step 2.

Tilsæt æggene et ad gangen.

Step 3.

Tilføj polenta, mandelmel og bagepulver samt citronskal og saft og rør det godt sammen. Har du ikke mandelmel, kan du med fordel blende mandler uden skal til fint mel.

Step 4.

Fordel dejen i en rugbrødsform eller springform med bagepapir. Top med mandelflager på toppen, og bag kagen midt i ovnen i cirka 40 minutter ved 180°. Husk at tjekke kagen undervejs. Den er færdig, når kagen føles fast og svampet, når du trykker let på midten.

Step 5.

Lad kagen køle helt af og top med flormelis. Server den svampede polentakage med citron og mandler sammen med en lækker vaniljecreme, let pisket flødeskum eller creme fraiche til.

Velbekomme!

Ingredienser

180 g Smør
180 g Sukker
3 stk Store æg
100 g Majsmel
150 g Mandelmel
10 g Bagepulver
2 stk Citroner
Mandelflager


    Følg os

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din kurv er tom
        Beregn forsendelse