Pho Ga
Pho Ga er en vietnamesisk nudelsuppe der er kendt for sin rene og aromatiske bouillon, lækre risnudler, saftige kyllingestykker og et udvalg af friske krydderurter.
Fremgangsmetode
Pho Ga er en uimodståelig vietnamesisk nudelsuppe med kylling og grøntsager og masser af krydderier og krydderurter – den tager lidt tid at lave, men vi synes bestemt, at den er hvert et sekund værd!
Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.
Step 1.
Hak løg og bladselleri i grove stykker. Riv frisk ingefær og snit hvidløg fint. Kom løg, gulerødder, bladselleri, kanelstang, nelliker, anis, ingefær, hvidløg og kylling i en gryde med bouillon. Kog op og lad det derefter simre koge under låg i 2 timer. Vær tålmodig – det kræver tid og kærlighed at skabe suppens fantastiske smag!
Step 2.
Efter endt kogetid tages kyllingen op, og fyldet hældes gennem en sigte over i en skål, så du kun har den smukke suppe tilbage.
Step 3.
Kom suppen i en gryde efter det er sigtet, og varm den op sammen med fiskesauce. Lad det småsimre. Smag suppen til med sukker, limesaft og eventuelt mere fiskesauce. Den skal gerne småsimre i 15 minutter.
Step 4.
Kog nudlerne, og snit forårsløg, skær chilien i ringe, og riv lidt limeskal. Hak mynte, koriander og thai basilikum groft.
Step 5.
Pluk kyllingen for kød og kom det i suppen med de kogte nudler. Smag suppen til.
Step 6.
Server den uimodståelige Pho Ga suppe i en skål, med grønt på toppen, chili (kan undlades), og lidt limesaft og limeskal.
Ingredienser
1 stk | Hel kylling |
1 liter | Hønsebouillon |
2 stk | Skalotteløg |
2 stængler | Bladselleri |
2 stk | Gulerødder |
1 stk | Kanelstang |
1 stk | Anis |
6 stk | Nelliker, hele |
1 spsk | Ingefær |
2 fed | Hvidløg |
2 tsk | Palmesukker |
4 spsk | Fiskesauce |
2 spsk | Limesaft |
Anretning | |
200 g | Risnudler |
Limesaft + limeskal | |
4 stk | Forårsløg |
Ærteskud | |
1 stk | Rød chili |
1 håndfuld | Mynte |
1 håndfuld | Koriander |
1 håndfuld | Thaibasilikum |
Servering | |
Peanuts | |
Friske urter | |
Sesamfrø |