Marokkansk Kyllingegryde
Marokkansk Kyllingegryde en ret som skal prøves! Inderholder en masse lækre lækre krydderier som giver dig den bedste smagsoplevelse.
Fremgangsmetode
En duft du aldrig glemmer <3 Marokkansk gryderet med abrikos og kikærter, er en dejlig cremet og krydret ret bestående af mange forskellige krydderier som man oftes ikke bruger i hverdagen. De forskellige ingredienser giver en dejlig kombination af det søde og sure. Kan både nydes med arabisk brød som du også finder opskriften på her på siden eller nyd det med en god omgang Basmatiris.
Step 1.
Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde og klare.
Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen.
Step 2.
Brun kyllingestykkerne af i gryden, og tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.
step 3.
Tilsæt tomat, grøntsagsboullion, honning, dadler, abrikoser samt den andel halvdel mel og krydderiblanding i gryden og rør det godt sammen med løgene.
Step 4.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op. Tilsæt finthakkede mandler, kikærter samt fintrevet citronskal og saft.
Step 5.
Sæt låg på og kom gryden i en kold ovn, som tændes på 150 grader.
Step 6
Lad retten simre i ovnen i 2 timer, hvorefter retten er klar til servering og velbekomme 🙂
Ingredienser
4 stk | Kyllingelår(eller andet) |
2 | Rødløg |
3 spsk | Olivenolie |
2 tsk | Hvedemel |
0,5 tsk | Salt |
1 knivspids | Safran, stødt, (kan evt. undlades) |
1/2 tsk | Stødt gurkemeje |
1 tsk | Stødt koriander |
1 tsk | Kanel |
1 tsk | Stødt nellike |
1 tsk | Stødt spidskommen |
40 gr | tørret abrikos, finthakket |
1 | dadel, gerne medjool, finthakket |
1 | Dåse hakkede tomater |
1 spsk | Honning |
2 dl | Grøntsagsbouillon |
1/2 | citron, økologisk, fintrevet skal og saft |
50gr | Mandler, finthakkede, eller cashewnødder |
1 dåse | Kikærter |
Håndfuld | Frisk koriander ( til servering) |
Håndfuld | Frisk mynte |