Larb Gai
Larb Gai er en populær og smagfuld del af det thailandske køkken, der blandt andet er kendt for sin friske smag samt tekstur. Opskriften er let at lave, og tager kun omring 30 minutter at tilberede. Server med friske salatblade samt vores lækre hjemmelavet dressing. En smagfuld ret der er elsket af både børn og voksne.
Fremgangsmetode
Larb Gai er en velsmagende thailandsk salat, der består af kylling og ristet ris kombineret med aromatiske krydderurter samt en let krydret peanutbutterdressing. En ret der virkelig imponerer med sin lækre, krydrede smag. Denne er lavet med kylling men du kan lave retten med lige præcis det kød du ønsker. En perfekt ret til både børn og voksne.
Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.
Step 1.
Skær kyllingen i små mundrette stykker.
Step 2.
Rist risene på en tør pande til de er gyldne. Knus risene i en minihakker eller morter. Har du ingen af dele, kan du undlade det. Det giver dog en dejlig struktur i retten. Sættes til side i en skål.
Step 3.
Steg kyllingen ved middel varme i olie indtil gennemstegt. Kyllingen må ikke tage farve. Tilsæt eventuelt lidt vand til panden for at styre stegningen.
Step 4.
Tilsæt hvidløg ingefær og chili i tynde skiver, og lad det stege ved middel varme i cirka 5 minutter.
Step 5.
Opløs palmesukker sammen med limesaft, sojasauce og fiskesauce. Juster blandingen, så du har en rigtig god balance i din sauce.
Step 6.
Skær kafir limebladene i tynde strimler og hak koriander.
Step 7.
Bland peanutbutter, sojasauce, ingefær, risvineddike og limesaft sammen til en dressing. Tilføj vandet lidt ad gangen indtil dressingen har en passende konsistens.
Step 8.
Bland ris, kød, dressing, koriander og limeblade i en skål og server salaten lun med salatblade. Smag til med peanutbutterdressing on the side.
Velbekomme!
Ingredienser
2 stk | Kyllingebryster eller 250 g hakket kylling |
3 stk | Fed hvidløg |
2 tsk | Friskrevet ingefær |
1 stk | Frisk chili |
2,5 spsk | Fiskesauce |
2,5 spsk | Sojasauce |
2 spsk | Palmesukker |
4 spsk | Jasmin eller basmati ris |
8 stk | Kaffir limeblade |
1 bundt | Frisk koriander |
Olie til stegning | |
Dressing | |
2-3 spsk | Peanutbutter |
2 spsk | Sojasauce |
1 tsk | Friskrevet ingefær |
1 tsk | Risvineddike |
2-3 spsk | Koldt vand |
1/2 | Lime (saften) |
Tilbehør | |
Friske salatblade | |
Hjemmelavet dressing |