LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Koldhævede boller med besan mel

60+ minutter 12 stk Nem

Hvorfor købe, når det er super let at lave koldhævede boller selv? Vi kan garantere dig, at disse koldhævede boller med besan mel drysset med boghvedegryn vil falde i god jord til morgenbordet!

Ingredienser

5 dl Koldt vand
15 g Gær
1 tsk Salt
½ tsk Sukker
550 g Hvedemel
150 g Besan mel
Boghvedegryn

Fremgangsmetode

Koldhævede boller er altid super lette at lave, og vores lækre koldhævede boller med besan mel er ingen undtagelse! Lad dig endelig ikke skræmme af den lange tilberedningstid. Dejen tager maks 10 minutter at røre sammen, og skal blot hygge sig i køleskabet natten over. Hvad er bedre end at stå op til nybagte boller med tandsmør?

Opskriften er udarbejdet af: Louise Askjær Pedersen

Step 1.

Rør gæren ud i vandet, og tilføj salt, sukker, hvedemel og besan mel. Konsistensen skal være som en let fast grød.

Step 2.

Sæt dejen på køl natten over. Du kan med fordel lade dejen stå tildækket i stuetemperatur i 45-60 minutter inden, så gæren rigtig kommer igang. Gæren trives nemlig bedst ved 28-30 grader.

Step 3.

Tænd ovnen, og sæt temperaturen på max. Når ovnen har nået max temperatur, skrues der ned på 225 grader.

Step 4.

Mens ovnen opvarmes, laves der 12 klatter af dejen på en bageplade ved at forme dejen med to våde skeer. (Du skal altså hverken ælte eller forme dejen med fingrene). Pensl bollerne med lidt vand og drys med boghvedegryn.

Step 5.

Bag bollerne i cirka 15 minutter, og server de lækre koldhævede boller med besan mel med en ordentlig omgang tandsmør. Velbekomme!

Tip: De koldhævede boller er fryseegnede.

Anvendt i opskriften

Se alle produkter


    Følg os

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din kurv er tom
        Beregn forsendelse