LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Kebab chili sauce

45 minutter Nem

Hvis der er noget vi elsker, så er det en rigtig god og stærk chilisauce spækket med umami! Og med denne super lette opskrift på kebab chili sauce, kan du virkelig forkæle dine smagsløg!

Ingredienser

1 stk Rødløg, grofthakket
10 fed Hvidløg
1 tsk Stødt koriander
3 tsk Peber, kværnet
3 tsk Spidskommen
3 tsk Garam masala
3 dl Solsikkeolie
90 g Knust chili
2 spsk Honning
3 tsk Salt
400 g Flåede hele tomater
3 spsk Soya sauce
1 spsk Fiskesauce
200 g Tomatpuré

Fremgangsmetode

Er du klar til at falde ned af stolen, over verdens måske bedste kebab chili sauce?! Hvis du elsker stærk og krydret mad, er denne din go-to-sauce! Er du ikke til alt for stærk mad, kan du sagtens bruge en mindre mængde chiliflager end i opskriften. I denne opskrift har vi brugt blomsterhonning til at give et dejligt modspil – du kan også afprøve opskriften med vores spændende granhonninger. Ønsker du en vegansk version, kan du bruge brun farin i stedet for.

Step 1.

Hak løget groft, og pil 10 fede hvidløg. Kom det i din airfryer i enten en kompatibel bageform eller grydeindsats. Hvis du ikke har en airfryer, kan du sagtens tilberede det i ovnen eller bruge en almindelig tykbundet gryde. Dog skal du være mere påpasselig med temperaturen her, så du ikke risikerer, at herligheden brænder på.

Step 2.

Tilsæt koriander, kværnet sort peber, spidskommen, garam masala og solsikkeolie. Rør det hele godt sammen. Indstil airfryeren til 170 grader og giv det 15 minutter.

Step 3.

Rør forsigtigt rundt i blandingen, og tilsæt knust chili, honning, salt, flåede hele tomater, glutenfri soya sauce (såfremt du ønsker en glutenfri opskrift), fiskesauce og tomatpure. Du kan med fordel bruge mindre chili, hvis du ikke er til en god stærk variation. Rør forsigtigt det hele sammen, og giv det yderligere 15 minutter ved 170 grader. Rør indimellem rundt så chilisaucen bliver mere homogen.

Step 4.

Rør igen meget forsigtigt rundt i chilisaucen, og lad det køle af i airfryeren, inden du hælder det på glas. Det er meget varmt!

Step 5.

Når chilisaucen er kølet ned, kan du hælde det i rene glas. Du kan eventuelt bruge gamle (kogte) syltetøjsglas, som holder det helt lufttæt. Nyd chilisaucen med det samme eller lad herligheden trække lidt på køl, for at frigive ekstra smag. Chili saucen kan under de rigtige hygiejniske forhold holde sig i 3 måneder. Server den lækre kebab chili sauce til alt fra kebab til smagsgiver i gryderetter. Velbekomme!

Anvendt i opskriften

Se alle produkter


  Følg os

  Worldmart - Dit internationale supermarked
   Din kurv er tom
    Beregn forsendelse