Falafler med tabouleh
Hvis du elsker falafler, vil du med garanti elske denne opskrift på vores lækre og sprøde falafler med tabolueh salat.
Fremgangsmetode
Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.
Step 1 – Falafler
Sæt bælgfrugterne i blød i koldt vand i 12-24 timer, skift gerne vandet undervejs, og skyl dem grundigt, inden du lader dem dryppe af i en sigte. Skal det være ekstra let, kan du bruge forkogte kikærter, eller koge dine bælgfrugter. De skal koge i 40-50 minutter, og skylles efterfølgende.
Step 2.
Bland alle de tørrede krydderier og natron i en skål. Kom de udblødte kikærter, løg, hvidløg, persille, de tørrede krydderier og natron, salt og olivenolie i en foodprocessor. Kør det hele godt sammen, til farsen har en blød og ensartet konsistens. Tilsæt herefter saften fra citronerne.
Step 3.
Prøv at forme en falafel med en ske. Er farsen for klistret, kan du tilsætte lidt mel eller rasp til farsen. Skal det være ekstra let, kan du bruge en falafel maker.
Step 4.
Varm olien op til 175-180 grader i en gryde, og friter falaflerne i den varme olie i 3-4 minutter, til de er godt gyldne. Pas på, at olien hverken bliver for kold eller varm.
Step 5.
Tag falaflerne op, når de er gyldne, og kom dem på noget køkkenrulle for at fjerne overskydende olie. Fortsæt til du er færdig.
Step 6 – Tabouleh
Kog bulgur efter anvisning på posen.
Step 7.
Pil og hak, løg og hvidløg. Skær tomater i små tern, og hak persille og mynte. Bland det hele sammen i en skål, og tilsæt herefter bulgur. Vend det hele godt sammen og tilsæt neutral olie, citronsaft, lidt revet citronskal og smag til med salt og peber.
Step 8.
Server de sprøde falafler med tabouleh salat og hummus til. Det kan være en færdiglavet hummus, eller en af vores lækre hummus opskrifter.
Velbekomme!
Ingredienser
Falafler | |
350 g | Tørret kikærter |
2 hf | Frisk persille |
1 dl | Neutral olie |
4 fed | Hvidløg |
1-2 stk | Skalotteløg |
3 tsk | Stødt koriander |
3 stk | Stødt spidskommen |
1 stk | Stødt ingefær |
½ tsk | Kanel |
½ tsk | Chiliflager |
½ tsk | Natron |
1 ½ tsk | Salt |
1-2 tsk | Citroner |
Tabouleh | |
300 g | Bulgur |
1 dl | Neutral olie |
1 stk | Citron (saft + skal) |
1 fed | Hvidløg |
2 hf | Friskhakket persille |
2 hf | Frishakket mynte |
3 stk | Store tomater |
1 stk | Finthakket rødløg |
Salt og peber |