LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Falafler med tabouleh

60 minutter 4 personer Nem

Hvis du elsker falafler, vil du med garanti elske denne opskrift på lækre og sprøde falafler med en frisk tabolueh salat toppet med cremet hummus.

Ingredienser

Falafler
350 g Tørret kikærter
2 hf Frisk persille
1 dl Neutral olie
4 fed Hvidløg
1-2 stk Skalotteløg
3 tsk Stødt koriander
3 stk Stødt spidskommen
1 stk Stødt ingefær
½ tsk Kanel
½ tsk Chiliflager
½ tsk Natron
1 ½ tsk Salt
1-2 tsk Citroner
Tabouleh
300 g Bulgur
1 dl Neutral olie
1 stk Citron (saft + skal)
1 fed Hvidløg
2 hf Friskhakket persille
2 hf Frishakket mynte
3 stk Store tomater
1 stk Finthakket rødløg
Salt og peber

 

Fremgangsmetode

Hvis du spørger os, går man aldrig helt galt i byen med sprøde falafler med tabouleh salat til. Og hvem skulle have troet at det var så let at lave falafler? Skal det være endnu lettere, kan du med fordel bruge vores falafel startkit der indeholder alt det du skal bruge for at komme igang. Du finder vores forskellige kit lige her.

Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.

Step 1 – Falafler

Sæt bælgfrugterne i blød i koldt vand i 12-24 timer, skift gerne vandet undervejs, og skyl dem grundigt, inden du lader dem dryppe af i en sigte. Skal det være ekstra let, kan du bruge forkogte kikærter, eller koge dine bælgfrugter. De skal koge i 40-50 minutter, og skylles efterfølgende. 

Step 2.

Bland alle de tørrede krydderier og natron i en skål. Kom de udblødte kikærter, løg, hvidløg, persille, de tørrede krydderier og natron, salt og olivenolie i en foodprocessor. Kør det hele godt sammen, til farsen har en blød og ensartet konsistens. Tilsæt herefter saften fra citronerne. 

Step 3.

Prøv at forme en falafel med en ske. Er farsen for klistret, kan du tilsætte lidt mel eller rasp til farsen. Skal det være ekstra let, kan du bruge en falafel maker.

Step 4.

Varm olien op til 175-180 grader i en gryde, og friter falaflerne i den varme olie i 3-4 minutter, til de er godt gyldne. Pas på, at olien hverken  bliver for kold eller varm.

Step 5.

Tag falaflerne op, når de er gyldne, og kom dem på noget køkkenrulle for at fjerne overskydende olie. Fortsæt til du er færdig.

Step 6: Tabouleh

Kog bulgur efter anvisning på posen. 

Step 7.

Pil og hak, løg og hvidløg. Skær tomater i små tern, og hak persille og mynte. Bland det hele sammen i en skål, og tilsæt herefter bulgur. Vend det hele godt sammen og tilsæt neutral olie, citronsaft, lidt revet citronskal og smag til med salt og peber.

Step 8.

Server de sprøde falafler med tabouleh salat og hummus til. Det kan være en færdiglavet hummus, eller en af vores lækre hummus opskrifter.

Velbekomme!

Anvendt i opskriften

Se alle produkter


    Følg os

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din kurv er tom
        Beregn forsendelse