LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Bao med fyld

12 timer 5-6 personer Medium

Hvis du ikke allerede kender til de små forførende Bao-boller, så er du med garanti in for a treat! Bao-bollerne stammer fra Kina, hvor man med stor fornøjelse spiser dem med forskellige former for fyld af kød og knasende sprøde grøntsager. I denne opskrift har vi lavet fyldet med langtidsstegt nakkefilet kombineret med syltet spidskål, friske grøntsager og masser af chilimayo. Lad dig ikke skræmme af den lange tilberedning af nakkefileten. Du vil glemme hvert et sekund af ventetiden efter første bid!

Fremgangsmetode

Bao boller, også kendt som baozi på kinesisk, er en populær kinesisk dampet bolle fyldt med forskellige lækre ingredienser. Disse boller har en smørblød og luftig tekstur, der kan være både søde eller salte, alt efter fyldet. Bao bollerne er kendt for deres lækre smag, bløde konsistens og alsidighed, da de kan fyldes med alverdens forskellige former for fyld.

Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.

Step 1. Nakkefilet / Marinade

Start med at lave marinaden til nakkefileten ved at putte fiskesauce, sojasauce, brun farin, limesaft og limeskal, honning eller sirup, østerssauce, ingefær, hvidløg, stjerneanis og hvidløg i en skål. Smag marinaden til, og vend nakkefileten heri. Lad det marinere i minimum 2 timer. Du kan med fordel dele nakkefileten i to, og komme det i en stor frysepose. 

Når kødet er færdigt, kan du pille det fra hinanden med to gafler. Sørg for at det vendes godt i den ekstra lage fra gryden. 

Step 2. Syltet Spidskål

Mens nakkefileten hygger sig, starter du på de syltet spidskål.

Snit dit kål fint, og vend strimlerne med risvineddike, samt lidt salt og sukker. Lad det trække i en 30 minutters tid, og smag til. Stil til side indtil servering.

Step 3. Chiliolie

Kom frisk chili, tomatpuré, tørret chili, olie, salt og sukker i en blender eller brug en stavblender. Blev det hele sammen, og smag til. Vend lidt chiliolie sammen med en god gang mayo i en skål. Du kan med fordel komme det i en flakse til nem dosering.

Tænd ovnen på 100 grader. Kødet puttes i en gryde med låg. Marinaden hældes i en gryde, og koges ind til en glace. Pensl nakkefileten med din indkogte marinade og lad det stå i ovnen på 100 grader i 10 timer. Du kan med fordel pensle løbende. 

Step 4. Dampet Bao

Bring en stor gryde med vand i kog. Læg lidt bagepapir i bunden af et dørslag, eller brug en kinesisk dampkoger. Sæt det over gryden med kogende vand. 

Læg dine Bao boller i, og damp dem efter anvisning på posen indtil de puffer op, og er bløde og gennemvarmet. Vil du hellere lave det hele fra bunden af, kommer der snart en opskrift på bløde Bao boller.

Step 5. Servering

Skyl gulerødder og agurk. Riv gulerødderne groft på et rivejern eller mandolinjern, og skær agurkerne i tynde stænger. Top dine friskdampet Bao boller med chilimayo, syltet kål, agurk, gulerødder, kød, chilimayo, frisk koriander og sesam. Nyd med største velbehag dine Bao med fyld.

Velbekomme!

Ingredienser

Nakkefilet
1,5-,7 kg Nakkefilet
4 spsk Fiskesauce
1dl Sojasauce
4 spsk Brun farin
2 stk Lime (saft + skal)
1,5 spsk Honning eller sirup
1 dl Østerssauce
1 spsk Ingefær
4 fed Hvidløg
2 stk Stjerneanis
1 tsk Chiliflager
Syltet spidskål
1 stk Rød spidskål
Salt
Sukker
Riseddike
Chiliolie
1/2 stk Frisk chili
1/2 lille dåse Tomatpuré
1 spsk Tørret chili
4 dl Neutral olie
Salt
Sukker
Servering
Gulerødder
Agurk
Sesamfrø
Frisk koriander


    Følg os

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din kurv er tom
        Beregn forsendelse