Arabisk linsesuppe
Prøv denne lækre linsesuppe efter arabisk opskrift. Den er dejlig cremet og med masser af smag.
Fremgangsmetode
Her kommer opskriften på en dejlig cremet suppe fra mellemøsten som er en kendt spise i de arabiske lande, fyldt med proteiner og smag. De røde linser sørger for du får en længere mæthedsfornemmelse så kan med fordel nydes som hovedret, hvis man ikke kan undvære kød kan man vælge at tilføje kylling som her.
Step 1.
Start med at skylle linserne, stil dem herefter til side.
Step 2.
Hak løget, hvidløg og skræl gulerødderne, som du herefter skærer i mindre stykker.
Tag en gryde og tilføj en spiseske olivenolie og både løg og hvidløg. Steg dette sammen i et par minutter, indtil løget bliver blødt. Tilføj nu gulerodsstykkerne, steg dem i to minutter.
step 3.
Tilsæt de røde linser, laurbærblade, stødt spidskommen, stødt gurkemeje, sort peber og vand. Bland det hele sammen og bring det op til kog. Lad det simre med låg på i cirka femten minutter – eller indtil linserne og gulerødderne er bløde.
Step 4.
Fjern laurbærbladene og tag en stavblender. Blend blandingen, så den får en ensartet konsistens.
Step 5.
Smag til med salt og citronsaft. Tilsæt frisk hakket persille. Server linsesuppen med frisk citronsaft og en smule oliveolie. Kan med fordel spises det med kylling.
Step 6
Velbekomme 🙂
Ingredienser
2,5 dl. | Røde Linser tørret |
7 dl | Vand |
1 | Løg |
4 fed | Hvidløg |
75 gr. | Gulerødder |
2 spsk | Laurbærblade |
1 tsk | Sort Peber |
2 spsk | Stødt kommen |
1 tsk | Gurkemeje |
2 tsk | Salt |
2 spsk | Olivenolie |
1 håndfuld | Persille |
1 stk | Citron |
1 stk | Kyllingbryst i skiver (pynt) |