LEVERING PÅ 1-2 DAGE
GRATIS FRAGT OVER 499 DKK
14 DAGES RETUR
VARER FRA HELE VERDEN

Libanesisk Manakish

60+ minutter 3 personser Midium

En lækker middelhavsopskrift perfekt til morgenmad, Manakish Zaatar er en traditionel libanesisk række pitabrød krydret med Zaatar.

Fremgangsmetode

En lækker middelhavsopskrift perfekt til morgenmad, Manakish Zaatar er en traditionel libanesisk række pitabrød krydret med Zaatar. Denne delikatesse fra Mellemøsten ligner en pizza lavet af blød pita-base toppet med zaatar-krydderiblanding.

Step 1.

Start med at tilsætte gær og sukker i en lille blandeskål og hæld lunkent vand over det. Lad det hvile i 5 minutter, indtil gæren begynder at boble. Hvis gæren ikke reagerer, skal du kassere den og starte forfra.

Step 2. 

I en anden skål tilsættes mel, salt, olivenolie og blandes med fingrene. Lav en brønd i midten og hæld den boblende / skummende gærblanding i. Bland godt. Tilsæt kun vand, hvis det kræves, og bring det sammen til en dej, hvor ingredienserne holder sammen i en ru blanding. Støv med mel og overfør dejen til disken. Ælt, indtil du får glat, blød dej, der er smidig.

step 3. 

Læg dejen i en smurt skål, gnid olivenolie overalt og dæk den med en fugtig klud. Læg den til side i ca. 1,5 time, eller indtil den er steget og er fordoblet i størrelse.

Slå dejen ned (slå den med din knytnæve), dette gøres for at frigøre al den luft, der ville have samlet sig. Ælt forsigtigt i yderligere 2 minutter.

Step 4.

På dette trin forvarmes ovnen til 180 grader C.

Opdel dejen i kugler med lige store størrelser, afhængigt af størrelsen på Manakish, du vil lave. Anbring den på en smurt overflade og dæk den, og lad den hæve anden gang i yderligere 15 minutter.

Step 5.

Ta´en portion dej ad gangen, og flade den ud i en skive som en pizzabund, cirka 1cm tyk. Prik små huller på dejen som huler. Drys zaatar krydderiblanding ovenpå. Tryk forsigtigt, så krydderiblandingen holder fast i bunden.

Step 6.

Placer den tilberedte manakish en ad gangen på et bageplade og bages i forvarmet over ved 170 grader C i ca. 8 til 10 minutter hver, til du ser basen blive lidt brun.

Ingredienser

260 gr Mel
1 spsk Tør gær eller halv gær
1 spsk Sukker
130 ml Lunken vand
1 tsk Salt
120ml Oliven olie
70 gr. Zaatar


    Følg os

      Din kurv er tom
        Calculate Shipping