Thaisuppe med kylling & rød karry
Udforsk det thailandske køkken med denne super velsmagende thaisuppe med kylling, rød karry og nudler. Suppen er fyldt med masser af smag fra blandt andet ingefær, hvidløg og lime, der giver en fantastisk dybde og aroma.
Fremgangsmetode
Forkæl dine smagsløg med denne lækre og autentiske thaisuppe fra det thailandske køkken. Denne lækre og fyldige supper er super let at lave, og er fyldt med masser af smag og dybde fra blandt andet ingefær, hvidløg og limesaft. Skal suppen have et ekstra kick, kan du tilsætte friske chilistykker.
Opskriften er udarbejdet af: Camilla Thorenfeldt.
Step 1.
Kom kyllingefond i en gryde. Tilsæt lidt revet ingefær og 1 presset fed hvidløg. Bring vandet i kog og tilføj kyllingefileterne. Lad det koge i 15-17 minutter ved middel varme.
Step 2.
Når kyllingen er færdig, tager du to gafler og trevler kyllingen fra hinanden. Kom kyllingen på en tallerken, og sæt til side indtil anretning. Tilsæt lidt af kyllingefonden som kyllingen blev kogt i for at bibeholde en saftig kylling. Gem resten af kyllingefonden til suppen.
Step 3.
Tag en ny gryde. Riv resten af hvidløget og tilsæt revet ingefær. Varm gryden op med olie og tilsæt hvidløg, ingefær og karrypasta. Svits det hele i et par minutter og tilsæt kokosmælken. Kog det godt igennem i cirka 10 minutter.
Step 4.
Klargør dine grøntsager mens suppen koger. Pluk bladene af korianderen, skær forårsløg i tynde ringe og rens dine ærteskud.
Step 5.
Tilsæt kyllingenfonden som kyllingen blev kogt i til din suppe sammen med hakket limeblade, fiskesaucen, saften fra 1/2 lime og rørsukker. Kog suppen op og lad det simre i 10 minutter.
Step 6.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Du kan bruge lige præcis de nudler du ønsker.
Step 7.
Smag suppen til med ekstra limesaft, fiskesauce og sukker hvis nødvendigt.
Step 8.
Server thaisuppen med grønt, kylling, saltet peanuts samt en skive lime.
Velbekomme!
Ingredienser
3 stk | Kyllingefileter |
8 dl | Kyllingefond |
800 ml | Kokosmælk (2 dåser) |
3 stk | Fed hvidløg |
2 spsk | Revet ingefær |
2 spsk | Rød karrypasta |
4 spsk | Fiskesauce |
3 spsk | Rørsukker |
5 stk | Limeblade |
5 stk | Forårsløg |
1 pakke | Ærteskud |
2 hf | Peanuts |
2 hf | Frisk koriander |
1 stk | Lime (saften) |
1 pakke | Nudler |
1 spsk | Olie til stegning |