Rød karrysuppe med Kylling
Prøv denne lækre linsesuppe efter arabisk opskrift. Den er dejlig cremet og med masser af smag.
Fremgangsmetode
Hvis du er vild med karry eller ja generelt suppe, så kan vi bestemt anbefale denne lækre karrysuppe som er lavet på en rød karrypaste. Har en dejlig cremet smag som stammer fra kokosmælk og det syre fra limeblade.
Step 1.
Varm en stor gryde op. Kom lidt olie i bunden. Tilsæt den røde karrypasta, kaffirlimebladene og 1 spsk af kokosmælken, og rør den røde karry ud i dette.
Step 2.
Efter 1 minut tilsættes resten af kokosmælken, bouillonen og halvdelen af korianderen med stilke.
Lad det småsimre. Bland fiskesovs, sukker og limesaft fra en halv lime.
step 3.
Skær kyllingen ud i tynde skiver, og på et andet bræt snittes løg i både, gulerødder i skrå skiver samt kål i strimler. Hæld vandet fra bambusskuddene.
Step 4.
Varm en ny wok op, og kom olie ved. Kom løgene i. Efter 30 sekunder kommes kyllingen i. Når overfladen har taget farve, tilsættes gule-rødder og bambusskud samt fiskesovs, sukker og limeblandingen.
Step 5.
Efter 2 minutter tages wokken af varmen, og kålen vendes i.
Hæld den kogende røde kokossuppe i, og smag til med soja, lime, fiskesovs og sukker. Hæld i en skål, og servere med frisk koriander på.
Step 6
Velbekomme 🙂
Ingredienser
1 spsk. | Røde koncentreret karry |
5 | Kaffirblade |
1 dåse | Kokosmælk |
4 dl | Kyllingbouillon |
1 bundt | Frisk koriander |
1 spsk | Fiskesuace |
1 spsk | Sukker |
1 | Lime |
1 | Kyllingebryst |
1 | Løg |
1 | Gulerod |
1/4 | Kålhoved snittet i strimler |
1 dåse | Bambusskud |
Olie | Jordnøddeolie |