Fremgangsmetode
Disse lækre brød er bløde med en strejf af mellemøsten. De kan spises til krydrede gryderetter eller med humus.
Step 1.
Rør gæren ud i det lune vand, pisk resten af vandet i dejvæsken sammen med sukker, salt, æg og olie. Rør melet i dejen lidt efter lidt, rør dejen godt sammen og lad den hæve lunt, tildækket i 45 minutter.
Step 2.
Del og form dejen − som er meget fugtig − til 12 ovale boller, læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem flade, så de får en aflang facon. Dæk brødene med et stykke bagepapir og lad dem efterhæve 10 minutter.
step 3.
Pisk yoghurt og olie sammen, pensl bollerne med blandingen, drys med Nigella eller sesamfrø og bag brødene ved 225° varmluft 10-12 minutter.
Tag brødene ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Velbekomme 🙂
Ingredienser
25 gr | Gær |
3 dl | Lunkent Vand |
1 tsk | Sukker |
1 tsk | Salt |
2 spsk | Æg |
2 spsk | Olivenolie |
Ca. 500gr | Mel |
Pensling | 1dl yougurt naturel, + 1 spsk olivenolie |
Drys | Nigellafrø |